Figyelem!

Figyelem!
A tanévnyitó és az első tanítási nap meghirdetett időpontja megváltozott!

Az új időpontok
Tanévnyitó: augusztus 31. (csütörtök) 17.00
Első tanítási nap: szeptember 1. (péntek)

Tanévnyitó: szeptember 3. (vasárnap) 17.00
Első tanítási nap: szeptember 4. (hétfő)
Induló osztályok névsora:

Kétnapos diáknap

2017. május 25-26-án kétnapos diáknapnak adott otthont gimnáziumunk. Az első nap fordított, tanár-diák cserés órákat tartottunk, majd délután honfoglaló verseny, modern zenei bemutató és történelmi vetélkedő került megrendezésre. Az egészséges életmód jegyében védőnői egészségügyi sarok és csapatsportágak (labdarúgás, kosárlabda) házibajnokságai vártak az érdeklődőket. A második nap teljes egészében tanítás nélkül zajlott. A reggeli program Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő köszöntője után népi táncos bemutatóval egybekötött májusfa-kitáncolással kezdődött, melyen iskolánk tanulói (Babolcsay Barbara, Holányi Ákos, Holányi Zsóka, Mánfai Marcell, Nagy Barnabás, Németh Valér, Szabó Péter, Vugrinecz Réka) működtek közre. A műsor fénypontjaként Nyári Marcell (10.a) felmászott a fára és levágta a kölyökpezsgőt tartalmazó üveget, majd fejsze segítségével kivágásra került a tavasz és a szerelem jelképének számító májusfa.
A kétnapos diáknap hivatalos megnyitójaként Horváth Attila igazgató úr átadta a gimnázium kulcsát Lakatos Szilárdnak, az iskolai diákönkormányzat elnökének, ezzel átmenetileg, de ténylegesen is „átvették a hatalmat” a diákok. A nap során széles programkínálat közül választhattak tanulóink, hogy iskolai keretek között élményekkel gazdagodva kikapcsolódjanak (beugró, bográcsverseny, honfoglaló verseny, zenei vetélkedő, sportprogramok, vendégelőadói bemutatók, meglepetés pong, póker, csocsó, akadályfutás, Just Dance, Hearthstone-bajnokság). Pénteken megrendezésre kerültek hagyományos diáknapi rendezvényeink is, mint például az éneklőosztály verseny, a sütivásár és a „Leg-leg-leg” szavazás eredményhirdetése. Új programelemként pedig – idén először – szabaduló szobás kihívás, valamint „5-ös vadászat” színesítette a rendezvénysorozatot. A diáknapok zárasaként az esti órákban party várta az érdeklődő diákokat a tornacsarnokban.
A diáknapok megszervezésében köszönet illeti a diákönkormányzat vezetőit, az osztálytitkárokat, valamint a lebonyolításban és a koordinálásban szerepet vállaló pedagógusainkat. A rendezvény két főszervezője Lakatos Szilárd DÖK-elnök és Stárics Roland DÖK segítő tanár voltak.

Sajtóbeszámolók a kétnapos diáknapokról:
http://zegtv.hu/hirado-4217/?video=9SJ6ztR_Kdk
http://zaol.hu/zalaegerszeg/majusfa-a-gimiben-1837634